Zichtbaarheid

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.
Blog

Zichtbaarheid

In je kracht staan – Zichtbaar worden – Jezelf laten zien – Staan voor wat je te brengen hebt!!!

Heel vaak heb ik in een sessie danscoaching dit thema begeleid zodat mijn client dit kon uitwerken in een veilige setting. Dit proces is uniek voor iedereen en voelt soms ook heel intiem. En heel vaak zit er schaamte op omdat we vinden dat we “er” al zouden moeten zijn.  En het grappige is dat hoe pijnlijker en persoonlijker het is, hoe herkenbaarder en bijna universeler! Niet voor niets zingen hele stadions mee met pijnlijke (liefdes)liedjes, denk aan Hello van Adele of Fix you van Coldplay. Het meest persoonlijke blijkt het meest herkenbare.

Deze corona-crisis brengt mij van alles, nu bijvoorbeeld de uitdaging om een stapje zichtbaarder te worden met mijn werk/ mijn praktijk en dat voelt voor mij dan ook weer als eng. Wat kan er gebeuren als ik zichtbaarder wordt? Misschien wordt ik dan herkenbaarder.

Wat in bijna al die sessies gebeurt is dat iedereen op die volstrekt eigen, persoonlijke en unieke manier ontdekt dat je eerst stil valt.  Dan komt rust en daardoor veiligheid en vaak van daaruit zin om weer te bewegen. Die beweging komt dan van binnenuit, als vanzelf, zonder moeite.  Het bijzondere is dan dat het er minder toe wat die wereld ervan vindt want jij doet wat goed voelt. Dat geeft innerlijke kracht!

Ben je geïnteresseerd om ook eens zo’n thema uit te werken?  Mail, app of bel mij voor oriëntatie hierover of het maken van een afspraak

Comments are closed

Ga naar de inhoud