Danscoaching

DANSCOACHING, IETS VOOR JOU??

Danscoaching is coaching door beweging en dans. Jouw lichaam weet de weg en ik beweeg met je mee. Als danscoach ben ik getuige, hou je een spiegel voor en begeleid je in jouw proces. Bewegend of dansend, precies zoals je bent, met mooie muziek.
Danscoaching is lichaamswerk. Al onze ervaringen slaan we op in ons lichaam, in ons weefsel. Vandaaruit reageren we op de wereld, waardoor we bijvoorbeeld op een kleine kwestie enorm reageren met angsten of woede of verdriet, of iets ontneemt ons onze kracht. Danscoaching helpt je weer terug te komen bij die informatie die de veroorzaker is van de opgeslagen stress. Het werkt eigenlijk als een reset.
Wil jij:
– een nieuwe imprent maken waardoor je weer vertrouwen wint in jezelf
– weer in contact komen met je lichaam?
– leren vertrouwen op je intuitie?

VOOR WIE IS DANSCOACHING?

Voor iedereen die graag beweegt en of danst. Je hoeft geen ervaren danser te zijn, iedereen kan bewegen of dansen. Voor iedereen die niet zo van lang praten houdt of voor wie de therapeuten pratend te slim af is. Bij klachten van uiteen lopende aard: burn-out, somberheid, verdriet, teveel druk ervaren in het leven, of op het werk, of moeilijk met druk om kunnen gaan, of trauma wat je zelfvertrouwen heeft aangetast.  Bij veranderingsprocessen in werk of levenssituaties, om jezelf beter te leren kennen, om patronen van jezelf te onderzoeken. Ook en misschien wel juist ook bij ontstane fysieke beperkingen en het leren omgaan daarmee. Kortom het lichtere of het zwaardere werk, het kan allemaal.
Praktische info
Een sessie duurt meestal een uur tot anderhalf, in makkelijke kleding, op blote voeten of sokken. Ik huur een ruimte in Haarlem of  Beverwijk die groot genoeg is voor 1 op 1 coaching, voor groepjes huur ik een ruimte bv in Haarlem.

WAT LEER JE?

Als danscoach begeleid ik je graag in dit proces. Door met jouw hulpvraag aan het werk te gaan door middel van dans of beweging, komen de thema’s, de dingen waar je in vast kunt lopen, heel snel naar boven. Je leert hoe je je daar doorheen kunt bewegen, hoe jij vastloopt en hoe jouw lichaam daarop reageert, en vooral hoe je daar middenin de ruimte kunt vinden, en hoe je daarin kunt openen. Want als je kunt openen kan jouw opgeslagen stress of trauma vrijkomen en kan er iets nieuws opgenomen worden. Daarmee wordt je vrijer, ervaar je minder belemmeringen en ben je meer ontspannen, en daarmee meer jezelf.


Afspraak maken of contact?

Lees de ervaringen van anderen hier

Ga naar de inhoud