Vermoeidheid/ Burn-out

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.
Blog

Vermoeidheid/ Burn-out

Moe, moe, moe, waar wordt jij moe van? Ik was eens in een groep en iedereen schreef op waar ze het meest moe van werden. Wat kwam er allemaal voorbij?  Winkelen, samenwerking die niet loopt, met je hoofd bezig zijn, teveel denken, lange dagen werken, achter de computer zitten, jezelf onder druk zetten omdat je van alles moet doen of jezelf afkeuren om wat je hebt gedaan. Maar ook: “leuke dingen te lang doen”. Interessant he? Als we preciezer gaan kijken blijken een aantal thema’s daarin te zitten.

Een groot thema daarin lijkt te zijn dat je jezelf niet goed kunt waarnemen. Je bent afgeleid door leuke of niet leuke dingen of door anderen. Daardoor raak je het contact kwijt met “hoe gaat het met mij en wat heb ik nodig?”. Of misschien heb je die vraag nog nooit aan jezelf gesteld, maar alleen aan anderen. De kans is groot dat je dan over een grens gaat, soms, af en toe of heel vaak. Als je dat veel en lang hebt gedaan of het is een gewoonte om jezelf te vergeten dan lijkt het of je reserve-energie ook op gaat. En hoe kom je daarvan terug?

Door de celzouten heb ik geleerd dat er vele routes zijn om in balans te komen en het is elke keer een uniek proces. Want je kunt met celzouten wel energie peppen, maar dat voelt voor de ene persoon heerlijk en een ander kan dat ervaren als druk. De energie van deze mensen gaat misschien weer bruisen met een combinatie van zouten die ontspanning helpen creëren. Weer anderen knappen op als ze hun grenzen duidelijker ervaren en minder geneigd zijn met iedereen mee te bewegen. Ook een grote opknapper kan zijn om liever voor jezelf te zijn, minder streng. We hebben allemaal een eigen route naar wat ons blij maakt en waardoor we in balans komen. Dit zijn allemaal heel specifieke processen die heel precies door celzouten kunnen worden ondersteund. En dat werkt net zo fysiek als dat het emotioneel of mentaal werkt.

Klinkt vaag? Niet voor de mensen die het ervaren. Wil je er meer over weten, ben je op zoek en heb je hulp nodig of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem contact met mij op of maak een afspraak via www.heeljijofheelik.nl.

Tags:

Comments are closed

Ga naar de inhoud