Corona behandelen/Weerstand

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.
Blog

Er wordt van alles gezegd en geroepen over wat zou helpen tegen corona; vitamine C, Zink, Selenium, vitamine D3, dan nog de quercitine en Reishi en waarschijnlijk nog veel meer. En mogelijk hebben ze allemaal wel gelijk en doen ze van alles wat helpend is om eerder of beter door de corona heen te komen.  Mijn eigen ervaringen vanuit het leven en behandelen met celzouten wil ik daar aan toevoegen.

Gaat het over vatbaarheid voor enig virus dan gaat het over weerstand.  Het woord weerstand is interessant he. Ik weersta iets, bijna alsof ik een verleiding weersta, ik ga er niet in mee. In de natuurkunde gaat het over het wel of kunnen doorstromen van bv elektriciteit. Wanneer heb je de kracht om te weerstaan? Zelf merk ik dat ik me sterk voel als ik me geliefd of gewaardeerd voel, of ook als ik merk dat ik een positief verschil kan maken voor anderen door bijvoorbeeld ze te helpen van een kwaal af te komen en daarmee vrijer en blijer te worden.

Er zijn  veel celzouten en allemaal kunnen ze helpen om meer in balans te komen maar er zijn twee grote celzouten voor de weerstand. De ene gaat over sterk staan, alert en krachtig, weerbaar zijn. Alsof je een schild, een speer en een harnas aantrekt, je hebt dan een versterkte kracht. Daarmee kun je de strijd aangaan en alle indringers buiten houden of terugdringen. Dat is een mooi en sterk beeld. Je durft misschien net meer met zo’n laagje ijzer om je heen.  Het gaat echter wel een beetje over de buitenkant. Het andere grote weerstandzout gaat over  koestering en bescherming en je gedragen weten.  Dat geeft een heel ander soort kracht, meer een zachte kracht en helemaal van binnenuit. Bijna als een baby gedragen en beschermd worden, zoals het eigenlijk de bedoeling zou zijn zeg maar. Velen van ons hebben dat nooit zo ervaren, ik ook niet, ik voelde me juist kwetsbaar en onbeschermd. Deze tijden die met uitsluiting van mensen werken raken bij veel van ons die oude pijn en kwetsbaarheid. Maar daar zit voor mijn beleving dan ook precies de kans; die oude pijn wil alsnog, of weer, gezien worden en erkent, en wil los van jou komen. Jij bent geen product van trauma. In dat genezingsproces passen bovengenoemde celzouten naadloos en leveren vaak veel ontroering op. Je gekoesterd en gedragen voelen, sterk staan en oude pijn en rommel loslaten. Zo mooi dit proces, daar wil je de ziekte niet voor missen. Ziekte breekt ons soms open en als we dat proces kunnen aannemen kunnen laten gebeuren kan het ons transformeren.

Janine Brouwer

Heel jij of heel ik

Tags:

Comments are closed

Ga naar de inhoud