Wie ben ik?

Mijn naam is Janine Brouwer. Geboren op dierendag 1965 én getogen in Steenwijk, Overijssel.  Op mijn 18de in Amersfoort de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige gevolgd in een orthodox Joods psychiatrisch ziekenhuis, vervolgens in dat ziekenhuis maar ook in allerlei andere gewerkt in de omgeving Amersfoort, Utrecht, Rotterdam Amsterdam, Santpoort en ook Zwitserland. In totaal 14 jaar. Heel veel geleerd in deze periode. Van dik hout zaagt men planken noem ik het nu. Niet altijd zo subtiel, heftige dingen meegemaakt en in mijn beleving werd er steeds meer met medicatie gewerkt om mensen rustig te houden. Iets wat mij steeds meer ging tegenstaan.

Ondertussen kwam ik zelf  in aanraking met klassieke homeopathie en raakte onder de indruk van de enorme werking en het effect ervan, zonder te begrijpen hóe dat kon werken. Het intrigeerde mij zo dat ik besloot een 5 jarige opleiding te gaan volgen in Zoetermeer. Deze opleiding was gecombineerd met antroposofie wat een prachtige combi bleek om ziekteprocessen/ levensprocessen op een dieper niveau te gaan begrijpen. Van te voren leek dit een haast te lange tijd, 5 jaar, maar het is omgevlogen omdat deze kennis mij zoveel antwoorden gaf en zoveel inzicht. Ik ben afgestudeerd in 1998.

Toen ik echt aan de slag ging als homeopaat werd het contrast met de psychiatrie zo groot dat ik die twee werelden niet meer goed kon combineren en besloot iets anders te zoeken. Ik vond een baan in een soort kruidendrogist. Daar heb ik mij enorm verdiept en bekwaamd in allerlei methodes:  kruiden en orthomoleculaire (voedingssupplementen) voedingsleer. Later ook de chinese voedingsleer, meditatie, healing en ook de meer klinische homeopathie, dus meer acuut en bij minder ernstige of complexe klachten.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Hoe mooi dit allemaal ook, ik miste zelf vaak de link met het voelen en het lichaam. Doordat ik zelf veel danste en ontdekte hoeveel diepe lessen daarin te leren zijn ging ik op zoek en vond de opleiding danscoaching.  In 2018 behaalde ik mijn diploma  daarvan waardoor ik meer het lichaam in het proces kon betrekken.

Ongeveer tegelijkertijd besloot ik me te gaan opleiden voor de Schüssler celzouten. Daar werkte ik al meerdere jaren een beetje mee dus kende ze redelijk maar in de opleiding kwam ik erachter dat ik de echte kracht en diepgang nog moest ontdekken. Van iets dat “on the side” stond zijn ze naar een centrale plaats in mijn praktijk gegroeid. De combinaties van celzouten maakt elke keer weer een nieuw en uniek proces waarin iemand steeds meer in balans komt.

De afwisseling in al dit werk heeft mij enorm gescherpt in het snel kunnen inventariseren en scannen van de ernst en aard van de klachten en inschatten wat daarvoor nodig is.

Tijdens al dit werken gebeurden er ook nog andere dingen natuurlijk.  Ik kreeg  twee kinderen, een dochter en een zoon, nu inmiddels beide volwassen. Prachtig om dit te mogen meemaken en beleven. Ook dit is een enorm proces van leren van elkaar, leren wat jouw rol als ouder is en waar je soms ook grenzen tegenkomt.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
Ga naar de inhoud